Death Stranding Maceram

Death Stranding, büyük bir ihtimalle de en iyi oyunla arasında girecek. Bana sorarsanız bu oyunla tanışacağımız için fena halde şanslı sayabiliriz kendimizi. Birkaç yıl önce Hideo Kojima, neredeyse 30 yılını verdiği Konami’den ayrılmış, hemen peşinden de Sony tarafından havada kapılmıştı. Kojima, yolunu Konami’den ayırmasaydı belki de bu oyunu asla göremeyecektik. Belki Kojima Productions altında bir şeyler yapacaktı ama bu denli büyük bir bütçeye sahip olamayacaktı.
Sony’nin kanatları altına giren, oyun endüstrisinin devi Kojima, bunca yıllık tecrübesini de bu oyuna akıtmış oldu. Ortaya da fragmanlarıyla kafaları karıştıran, oyuncu kadrosuyla dudak uçuklatan Death Stranding’i çıkardı.

Aslında Death Stranding’i anlayabilmek için Kojima ile aynı frekansta bir oyuncu olmanız yeterli. Oyunlara bir film kalitesinde yaklaşan bu isim, aynı tarzı Death Stranding’de de devam ettirdi. Yine de şunu eklemek isterim. Kojima, detaylarda boğulmayı seven bir isim. Her bir detayda anlam aramaya başlarsak, işimiz samanlıkta iğne aramaya döner.

Oyunun hikayesinden bahsedip sizi keşfetmenin zevkinden alıkoymak istemem ama şunu belirtmeliyim ki oynadığım en ilginç oyunlardan biridir.Bir yerden bir yere gidip de sıkılmadığınız kaç tane oyun sayabilirsiniz ki Tabii  oyunun hikayesi inanılmaz değil zaten hikayeye de yüklenmiyorsunuz amaç oynanışı maksimuma çıkarmak ki bunu da dünyada en iyi yapan abilerimizden biri Kojima.

Neyse bu kadar detay yeter kesinlikle bir şans vermeniz gereken bir yapım












Kaynaklar:  www.pcgamer.com ve Level dergisi

Yorumlar

Popüler Yayınlar